Close
Rüstem Mahallesi Bozavlu Mevkii No: 44/1 Urla-İzmir / TURKİYE
+90 232 754 59 16 - 33 info@gourmetpork.com.tr
Mol (Meksika Salçası) Barbekü Soslu St. Louis Kaburgaları

Malzemeler:

  • İki parça St. Louis Tarzı Domuz Kaburgası (toplam 5 ila 6 paund)
  • 1 çorba kaşığı soğan tuzu
  • 1 1 çorba kaşığı sıkıştırılmış koyu kahverengi şeker
  • 1 1 çorba kaşığı ancho şili tozu
  • 2 çay kaşığı tütsülenmiş paprika
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik yaprağı
  • Kıyılmış kavrulmuş kabak çekirdeği (isteğe bağlı)
  • Mol Barbekü Sosu:
  • 1 18-ons şişe pekmez ve ceviz-aromalı barbekü sosu
  • 3 çorba kaşığı sıkıştırılmış koyu kahverengi şeker
  • 3 çorba kaşığı şekersiz kakao tozu
  • 2 çay kaşığı ancho şili tozu
  • 1/4 çay kaşığı öğütülmüş karabiber

Pişirme Talimatı:

  1. Kaburgalar için, soğan tuzu, kahverengi şeker, ancho tozu, paprika ve kekiği harmanlayın; kaburgaların her iki tarafına ovalayarak sürün. Streç filme sarın; 30 dakikadan fazla olmamak üzere oda sıcaklığında bekletin.
  2. Fırını önceden 350°F’ye ısıtın. Çok büyük sığ fırın tavalarının içini ağır folyoyla kaplayın. Kaburgaların sargısını açın; tavaya tek bir tabaka halinde, et kısımları aşağıda olarak yerleştirin. Sıkıca folyoyla kapatın ve 1 saat pişirin. Tavadaki suları süzdürün ve boşaltın. Kaburgaları ters çevirin.
  3. Sos için, barbekü sosu, kahverengi şeker, kakao, ancho tozu ve karabiberi harmanlayın. Sosun yarısını kaburgaların üzerine yayın. Kapalı olarak 1 ila 1 1/4 saat ya da gevrekleşene kadar pişirmeye devam edin.
  4. Kalan sosu mikrodalgada ısıtın.Kaburgaları kesme tahtasına aktarın.6 ila 8 porsiyon halinde kesin; ısıtılmış sosu fırçayla üzerine sürün.-Arzu edilirse, üzerine kıyılmış  kabak çekirdeği serpin. 

Tarif Besin Değerlerine Genel Bakış

Porsiyon Başına

  • Kalori 655
  • Toplam yağ 33g
  • Doymuş yağ 10g
  • Kolesterol 190mg
  • Sodyum 1647mg
  • Karbonhidrat 36g
  • Lif 1.3g
  • Protein 59g