Close
Rüstem Mahallesi Bozavlu Mevkii No: 44/1 Urla-İzmir / TURKİYE
+90 232 262 78 06 info@gourmetpork.com.tr
 Lowa Yaz Pirzolası

Malzemeler:

  • Dört adet 14 ila 16 ons Domuz Fileto Pirzola, 1 1/4 ila 1 1/2 inç kalınlığında kesilmiş
  • 1 1/2  fincan İtalyan salatası sosu
  • 1/4 fincan doğranmış soğan
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 3 diş sarımsak, kıyılmış (1 1/2 çay kaşığı)
  • 1/2 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber

Pişirme Talimatı:

  1. Domuz pirzolalarını büyük, açılıp yeniden kapatılabilir plastik torbaya yerleştirin. Terbiye (marine) için, İtalyan sosu, soğan, soya sosu, sarımsak ve karabiberi karıştırın. 1/2 fincan terbiyeyi bir kenara ayırın. Kalan terbiye karışımını domuz etinin üzerine dökün; torbayı kapatın. Domuz etini eşit şekilde terbiyeyle kaplamak için torbayı çevirin. Torbayı arada sırada  çevirerek 6 saat veya bir gece boyunca soğutun.
  2. Izgara yapmak için pirzolaları buzdolabından çıkarın ve 15 ila 20 dakika oda sıcaklığında marine etmeye devam edin. Bu arada, gazlı veya kömürlü ızgarayı önceden ısıtarak, biri direkt ızgara olarak çok yüksek ısı, diğeri dolaylı ızgara için orta ısı (350ºF ila 375ºF ) olmak üzere  2-alanlı pişirmeye ayarlayın.
  3. Pirzolaları terbiyeden çıkarın; fazla terbiyeyi torbanın içine akıtın.Torbadaki terbiye karışımını atın.
  4. Pirzolaları, direkt ısı alanında her iki tarafta yaklaşık 2şer dakika veya ızgara izleriyle güzelce kuruyana kadar açık olarak kızartın. Sonra, pirzolaları dolaylı ısı alanına aktarın; ayrılmış terbiye karışımının birazını fırçayla sürün. Örtülü olarak, 20 ila 30 dakika veya pirzolaların ortasına yakın sokulmuş anında okumalı termometre 145° F dereceyi gösterene kadar pişirin.
  5. Pirzolaları servis tabağına alın. Gevşekçe folyoyla kapatın; 3 dakika dinlendirin. Servis yapmadan önce kalan marine karışımını fırçayla üzerine sürün.

Tarif Beslenme Değerlerine Genel Bakış

Porsiyon Başına

  • Kalori 476
  • Toplam yağ 26g
  • Doymuş yağ 6g
  • Kolesterol 165mg
  • Sodyum 627mg
  • Karbonhidrat 5g
  • Lif 0.2g
  • Protein 53g