Close
Rüstem Mahallesi Bozavlu Mevkii No: 44/1 Urla-İzmir / TURKİYE
+90 232 754 59 16 - 33 info@gourmetpork.com.tr
Lezzetli Domuz Biftekleri ve Soğanlar

Malzemeler:

  • 2 ila 2 1/2 paund  Kemikli Domuz Omuz Dibi Biftekleri, 3/4 inç kalınlığında kesilmiş
  • 1 orta boy tatlı soğan, 1/8 inç kalınlığında dilimlenmiş ve halkalara ayrılmış
  • 3 fincan V8® Baharatlı Acı Sebze Suyu
  • 1/2 fincan taze portakal suyu
  • 5 çay kaşığı hazırlanmış karaturp
  • 1 1/4 çay kaşığı kereviz tuzu
  • 1 çay kaşığı şişelenmiş acı biber sosu, mesela Tabasco® gibi
  • 1/4 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber

Pişirme Talimatı:

  1. Domuz bifteklerini ve soğan dilimlerini ayrı büyük, açılıp yeniden kapanabilir plastik torbalara yerleştirin. Terbiye için, sebze ve portakal sularını, karaturp, kereviz tuzu, biber sosu ve karabiberi harmanlayın. 2/3 fincan terbiyeyi bir kenara koyun ve soğutun. 1 fincanı soğan dilimlerinin üzerine ve kalan terbiyeyi domuz etinin üzerine dökün; torbaları kapatın. Domuz etini ve soğanları terbiyeyle eşit şekilde kaplamak için torbaları çevirin. Torbaları arada sırada çevirerek 8 ila 12 saat soğutun.
  2. Doğrudan kızartma için gazlı ızgarayı önceden orta dereceye ısıtın. Ağır folyodan 18 inçlik bir parça kesin. Soğanları terbiyeden çıkarın ve folyonun ortasına yerleştirin. Folyonun zıt kenarlarını kaldırın ve bir çifte folyoyla yapıştırın. Soğanları tamamen içine alması için kalan kenarları bir araya kıvırın.
  3. Domuz etini terbiyeden çıkarın; her iki torbadaki terbiyeyi boşaltın. Biftekleri ve soğan paketini ızgara çubuğunun üzerine yerleştirin. Açık olarak 14 ila 16 dakika veya bifteklerin ortalarına yakın sokulmuş anlık okumalı termometre 160° F’yi gösterene ve soğanlar gevrek olana kadar ızgara süresinin  yarısında  biftekleri çevirerek ve sıkça saklanmış terbiyeyle fırçalayarak kızartın (Soğanların olup olmadığını kontrol etmek için paketi dikkatle açın).
  4. Biftekleri kesme tahtasına aktarın. Gevşekçe folyoyla kapatın; 3 dakika dinlendirin. Kalan terbiyeyi fırçayla sürün ve çizgi üzerinden ince ince dilimleyin. Soğanlarla servis edin.

Tarif Besin Değerlerine Genel Bakış

Porsiyon Başına

  • Kalori 293
  • Toplam yağ 17g
  • Doymuş yağ 6g
  • Kolesterol 84mg
  • Sodyum 281mg
  • Karbonhidrat 9g