Enchilada (Meksika Dürümü) - Tarzı Tava Domuz Pirzolası

Malzemeler:

  • Dört adet 5 ila 6 Kemiksiz Domuz Fileto Pirzolası, 3/4 inç kalınlığında kesilmiş
  • 1 çay kaşığı chili tozu
  • 1 çorba kaşığı kanola yağı
  • 1 10-onsluk teneke kutu enchilada sosu
  • 1 8-onsluk teneke kutu domates sosu
  • 1/4 fincan ekşi krema
  • 1 fincan ince parçalanmış çedar veya Monterey Jack peynir (4 ons)
  • Süslemek için, dilimlenmiş yeşil soğan ve/veya doğranmış çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • Pişirilmiş pirinç

Pişirme Talimatı:

  1. Domuz pirzolalarını kağıt havluyla hafifçe vurarak kurulayın. Domuz pirzolalarının her iki tarafına chili tozu serpiştirin.
  2. Pirzolaları büyük tavada orta-yüksek sıcaklıkta kızgın yağda herbir tarafı yaklaşık 2 dakika veya hafifçe kahverengi olana kadar pembeleştirin. Pirzolaları tavadan çıkarın; damlayan yağları boşaltın.
  3. Tavaya dikkatle 1/4 fincan su ilave edin.Tavayı ateşe geri döndürün ve tavanın dibinden kahverengi parçacıkları kazıyın. Enchilada ve domates soslarını içine karıştırın; pirzolaları ilave edin. Sosla kaplamak için pirzolaları ters çevirin. Üzerini kapatın ve 2 ila 4 dakika  veya  ortalarına yakın sokulmuş anlık okumalı termometre 145° F’yi gösterene kadar düşükten orta-düşük sıcaklıkta çok nazikçe içten pişirin. Pirzolaları sığ bir servis kabına aktarın; gevşekçe folyoyla kapatın.
  4. Tavadaki sosa ekşi kremayı karıştırın. Karışımı kaynamaya getirin. Hemen ateşten kaldırın ve sosu pirzolaların üzerine dökün . Peynir serpiştirin. Yaklaşık 1 dakika ya da peynir erimeye başlayıncaya kadar folyoyla kapatın. Yeşil soğan ve/veya zeytinle süsleyin. Pişmiş pirinçle servis edin.

Tarif Besin Değerlerine Genel Bakış

Porsiyon Başına

  • Kalori 400
  • Toplam yağ 21g
  • Doymuş yağ 9g
  • Kolesterol 94mg
  • Sodyum 877mg
  • Karbonhidrat 3g
  • Lif 1.0g
  • Protein 45g