Bal - Chipotle Barbekü Soslu Izgara Bebek Arka Kaburga

Malzemeler:

  • İki parça  Domuz Kontrfile Arka Kaburga (toplam 5 ila  5 1/2  paund)
  • 2 çaykaşığı tatlı paprika
  • 1 çaykaşığı sarımsak tuzu
  • 1/2 çaykaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Bal - Chipotle Barbekü Sosu
  • 1 1/2 fincan ketçap
  • 2/3 fincan bal
  • 2 yemek kaşığı sıkıştırılmış koyu esmer şeker
  • 2 ila 3 yemek kaşığı adobo sos içinde ince kıyılmış chipotle biber
  • 2 3/4 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı toz hardal
  • 1/2 çay kaşığı Worcestershire sosu

Pişirme Talimatı:

  1. Kaburgalar için, paprika, sarımsak tuzu ve biberi harmanlayın; kaburgaların her iki tarafına ovalayarak sürün. Streç filme sarın ve 12 ila 24 saat soğutun.
  2. Sos için, ketçap, bal, esmer şeker, chipotle biber, sirke, toz hardal ve Worcestershire sosunu bir arada karıştırın. Üzerini kapatın ve 12 ila 24 saat soğutun.
  3. Dolaylı ızgara yapmak için gazlı ızgarayı ortadan düşük ısıya doğru önceden ısıtın (300ºF ila 350ºF.). Kaburgaları kemik tarafları aşağıda olarak dolaylı ısı üzerine yerleştirin. Kapalı olarak 2 ila 2 1/4 saat boyunca veya yumuşayana kadar çevirerek ve pişirmenin son 20 dakikası zarfında bir kez sosu cömertçe fırçayla sürerek pişirin  .
  4. Kalan sosu ısıtın. Kaburgaları kesme tahtasına aktarın. Servis büyüklüğünde porsiyonlar halinde kesin; ısıtılmış sosu fırçayla üzerine sürün ve yanında servis edin. 

Porsiyon Başı

  • Kalori 515
  • Toplam yağ 27g
  • Doymuş yağ 9g
  • Kolesterol 102mg
  • Sodyum  734mg
  • Karbonhidrat 40g
  • Lif 0.6g
  • Protein 29g