gourmetpork

20.12.2019

Enchilada (Meksika Dürümü) - Tarzı Tava Domuz Pirzolası



Malzemeler:

Pişirme Talimatı:

  1. Domuz pirzolalarını kağıt havluyla hafifçe vurarak kurulayın. Domuz pirzolalarının her iki tarafına chili tozu serpiştirin.
  2. Pirzolaları büyük tavada orta-yüksek sıcaklıkta kızgın yağda herbir tarafı yaklaşık 2 dakika veya hafifçe kahverengi olana kadar pembeleştirin. Pirzolaları tavadan çıkarın; damlayan yağları boşaltın.
  3. Tavaya dikkatle 1/4 fincan su ilave edin.Tavayı ateşe geri döndürün ve tavanın dibinden kahverengi parçacıkları kazıyın. Enchilada ve domates soslarını içine karıştırın; pirzolaları ilave edin. Sosla kaplamak için pirzolaları ters çevirin. Üzerini kapatın ve 2 ila 4 dakika  veya  ortalarına yakın sokulmuş anlık okumalı termometre 145° F’yi gösterene kadar düşükten orta-düşük sıcaklıkta çok nazikçe içten pişirin. Pirzolaları sığ bir servis kabına aktarın; gevşekçe folyoyla kapatın.
  4. Tavadaki sosa ekşi kremayı karıştırın. Karışımı kaynamaya getirin. Hemen ateşten kaldırın ve sosu pirzolaların üzerine dökün . Peynir serpiştirin. Yaklaşık 1 dakika ya da peynir erimeye başlayıncaya kadar folyoyla kapatın. Yeşil soğan ve/veya zeytinle süsleyin. Pişmiş pirinçle servis edin.

Tarif Besin Değerlerine Genel Bakış

Porsiyon Başına