gourmetpork

20.12.2019

Bal - Chipotle Barbekü Soslu Izgara Bebek Arka Kaburga



Malzemeler:

  • İki adet  Domuz Kaburga 
  • 2 çk tatlı paprika
  • 1 çk sarımsak tuzu
  • 1/2 çk taze çekilmiş karabiber
  • Bal - Chipotle Barbekü Sosu
  • 1 1/2 çb ketçap
  • 2/3 çb bal
  • 2 yk sıkıştırılmış koyu esmer şeker
  • 2 ila 3 yk adobo sos içinde ince kıyılmış chipotle biber
  • 2 3/4 çk elma sirkesi
  • 1 çk toz hardal
  • 1/2 çk Worcestershire sosu

Pişirme Talimatı:

  1. Kaburgalar için, paprika, sarımsak tuzu ve biberi harmanlayın; kaburgaların her iki tarafına ovalayarak sürün. Streç filme sarın ve 12 - 24 saat soğutun.
  2. Sos için, ketçap, bal, esmer şeker, chipotle biber, sirke, toz hardal ve Worcestershire sosunu bir arada karıştırın. Üzerini kapatın ve 12 - 24 saat soğutun.
  3. Dolaylı ızgara yapmak için gazlı ızgarayı ortadan düşük ısıya doğru önceden ısıtın (200 C). Kaburgaları kemik tarafları aşağıda olarak dolaylı ısı üzerine yerleştirin. Kapalı olarak 2 - 2,5 saat boyunca veya yumuşayana kadar çevirerek ve pişirmenin son 20 dakikası zarfında bir kez sosu cömertçe fırçayla sürerek pişirin  .
  4. Kalan sosu ısıtın. Kaburgaları kesme tahtasına aktarın. Servis büyüklüğünde porsiyonlar halinde kesin; ısıtılmış sosu fırçayla üzerine sürün ve yanında servis edin. 

Porsiyon Başı

  • Kalori 515 kkal.
  • Toplam yağ 27 g.
  • Doymuş yağ 9 g.
  • Kolesterol 102 mg.
  • Sodyum  734 mg.
  • Karbonhidrat 40 g.
  • Lif 0.6 g.
  • Protein 29 g.